מבט מקרוב על תכונת העריכה השיתופית החדשה ב- Lightroom – טיפים לרוצחי Lightroom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email
פרסומת
תכנון תשתיות רפואיות


ה עדכון ביוני 2021 למשפחת האפליקציות של Lightroom הביא תכונה חדשה למערכת האקולוגית בענן Lightroom, שנקראת Collaborative Editing. זה בונה על הפונקציונליות הקיימת לשיתוף אלבום עם אחרים בכך שהוא נותן לך את היכולת להעניק הרשאה לאלה שאתה מזמין לעריכת תמונות קיימות וכן הוספת תמונות חדשות משלהם לאלבום המשותף.

[Editor’s note: This article originally appeared in the August 2021 issue of Photoshop User Magazine.]

בעבר, נוכל לשתף את האלבום, ויכולנו לאפשר לאנשים שאיתם שיתפנו אותו להוסיף תמונות משלהם, כך שמתן הרשאת עריכה מייצג שינוי די משמעותי באופן בו ניתן לשתף אלבומים אלה. לדוגמה, יצרתי אלבומים משותפים לשיעורי הקולג 'שלי, בהם אני מציב את עבודתו של כל תלמיד כדי להציג, לעשות לייק ולהגיב. זו הייתה תכונה נחמדה מאוד שמביאה אותם להכיר שיתוף אלבומים כמו גם מתן דרך לעקוב אחר האינטראקציות שלהם עם התמונות. עם הפונקציונליות החדשה הזו אעזר באלבום משותף אחר שבו אני מעניק לו הרשאות עריכה כדי לראות איך כל אדם מבצע עריכה. דוגמה נוספת יכולה להיות אם אתה עובד עם צלם אחר, ותרצה שיהיה לך אלבום שבו תוכל לשלוח ולערוך תמונות לאותו אלבום. שימוש נוסף שאני יכול לצפות הוא פשוט לשתף תמונה אחת עם צלם אחר כדי לקבל את דעתם על גישת עריכה או טכניקה.

כפי שציינתי, תכונה זו מיועדת בעיקר לגרסאות מבוססות ענן של Lightroom עבור Mac, Windows, iOS, Android ו- ChromeOs, אך נבחן כיצד משתמשי Lightroom Classic יכולים לנצל זאת גם כן. חשוב גם להזכיר כי תוכל להזמין רק מישהו שיש לו כרגע מנוי פעיל של Creative Cloud להשתמש בשירות.

איך זה עובד

אתחיל ב- Lightroom (Lr) במחשב Mac שלי (aka "Lightroom Desktop") מכיוון שהממשק הגדול יותר הופך את העניין לקל יותר, אך ניתן לבצע את השלבים הללו גם ב- Lr בפלטפורמות האחרות.

צעד ראשון: בחר אלבום שברצונך לשתף ולאחר מכן לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על שם האלבום כדי לגשת לתפריט ההקשרי ובחר שתף והזמין.

שלב שני: בתיבת הדו -שיח שתף והזמין, שים לב לסמל החדש בכרטיסיה הזמנה למתן הרשאות עריכה ותרומה למי שאתה מזמין בדוא"ל. הזן את כתובת הדוא"ל של האדם, בחר את רמת ההרשאה הרצויה (במקרה זה ערוך ותרם), ולאחר מכן לחץ על הזמן.

לאחר שליחת ההזמנה תראה סמל המייצג את הדוא"ל המופיע בחלל למטה, יחד עם רמת ההרשאה של אותו משתמש. אתה יכול לשנות את רמת ההרשאה הזו בכל עת וכן להסיר משתמש מהאלבום המשותף.

לאחר שליחת ההזמנה, אתה אמור לראות תג חדש שמופיע על תמונת השער של האלבום המציין שהוא משותף וכמה חברים (חוץ ממך) מוזמנים.

לאחר שהתקבלה ההזמנה ותתקבל על ידי האדם האחר תראה שסמל הדוא"ל יוחלף בסמל המייצג את האדם המוזמן יחד עם שמו (זהו המידע המשויך למנוי CC משלו).

בסוף המוזמן, הם יכולים לפתוח כל אפליקציית Lr שלהם בכל מכשיר שהם משתמשים בו, והם יראו את האלבום החדש הזה מופיע בכרטיסייה משותפת בקטע משותף איתך. כך הם יכולים לגשת לאלבום לצפייה, עריכה והוספת תמונות שלהם. זה מראה איך זה נראה ב- Lr עבור האדם שהזמנתי. שים לב למעלה כי החיפוש מושבת בתוך אלבומים המשותפים איתך, ורמת ההרשאות שלך מוצגת גם כן.

החברים המוזמנים אינם נעולים באלבום, ויכולים לעזוב מתי שהם רוצים. כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על התג שעל תמונת השער כדי לפתוח את תיבת הדו -שיח שיתוף וללחוץ על עזוב אלבום.

כפי שאתה יכול לראות, הם אינם מסוגלים לשנות את ההרשאות שלהם, אך הם יכולים לראות מי עוד כלול במניה. טיפ אחד להקל על מוזמן להוסיף תמונות לאלבום המשותף הוא ללחוץ לחיצה ימנית על תמונת השער של האלבום ולבחור באפשרות הגדר [“Album Name”] כאלבום היעד, המאפשר להם לבחור כל תמונה בספריית ה- Lr שלהם וללחוץ על מקש T כדי להוסיף אותה לשיתוף.

שים לב שכאשר המוזמן צופה באלבום הוא יכול לראות תג המייצג אותך על כל התמונות שלך, אך כאשר אתה צופה באלבום שלך תראה רק תג המייצג אותן בתמונות שלו (מכיוון שאני מניח שכולנו יכולים לזהות התרומות שלנו). עכשיו הכל תלוי במטרה המיועדת שלך לשתף ולהזמין את האדם האחר לקבוע כיצד אתה ממשיך מכאן.

אם מוזמן יחליט להוסיף תמונה לאלבום, תתבקש הודעה המודיעה לו כי עותק של התמונה יתווסף לאלבום שלך יחד עם כמה אפשרויות לגבי המטא נתונים שהם עשויים לבחור לא לכלול.

עריכת זרימת עבודה

תהליך העריכה זהה לכל הצדדים ועובד בדיוק כמו כל תמונה שכבר נמצאת בספריית Lr שלך. זכור, זה מיועד ליישומים מבוססי ענן Lr, כך שכאשר אתה משתף את האלבום, האדם השני מקבל גישה לתמונה בפועל המאוחסנת בענן. כן, הם יכולים אפילו לייצא עותק של המקור (שים לב בתיעוד כתוב שהמוזמן יכול לייצא רק עותקי JPG, אך בבדיקות שלי הצלחתי לייצא קובץ גלם מלא). אם האלבום שלך כולל תמונות מסונכרנות מ- Lightroom Classic (LrC), אז רק תצוגה מקדימה חכמה תתקיים בענן וזה כל מה שישתף באלבום זה. עם זאת, לאנשים שמשתמשים ב- Lr בלבד יהיו תמונות ברזולוציה מלאה בענן, לכן זכור זאת בעת שיתוף גישה לעריכה עם אחרים.

המפתח לזרימת העבודה של העריכה נמצא בחלונית Versions (בדוק המאמר שלי על שימוש בגרסאות ללמוד 'יותר). בואו נסתכל על תרחיש שבו האדם שהזמנתי, ג'ף, ערך את אחת התמונות שלי באלבום. אם אני לוחץ על כפתור הגרסאות בפינה השמאלית התחתונה ב- Lr במחשב ה- Mac שלי, הוא פותח את חלונית הגרסאות. לחץ על הכרטיסייה אוטומטי כדי לראות את הגרסאות שנוצרות באופן אוטומטי על ידי עריכות של האדם האחר.

כאן אני יכול לראות מתי בוצע העריכה ועל ידי מי היא ביצעה יחד עם כל גרסאות אוטומטיות שאולי נוצרו על ידי העריכות הקודמות שלי. רק העברת הסמן על הגרסאות השונות תעניק לך תצוגה מקדימה חיה של מה שהשתנה, לכן עקוב אחר לוחות העריכה כדי לראות מה זז. לחיצה על תפריט שלוש הנקודות שליד גרסה נותנת לך אפשרות למחוק את הגירסה או לשמור אותה כגרסה בשם אם תבחר. זה יכול להיות שימושי אם שמרת בעבר גרסה של העריכות שלך, ואולי אתה רוצה לשמור גרסה בשם של עריכה שיתופית חדשה זו לפני שתבצע שינויים חדשים שיסונכרנו עם משתף הפעולה שלך. אני יכול לראות איך זה יכול לעזור לעקוב ולהשוות בין גרסאות סופיות בדרך.

האם Lightroom Classic מתאים לזה?

בבדיקות שלי, הצלחתי עם אוסף שמקורו ב- Lightroom Classic, ולאחר מכן שותף והזמין נשלח דרך Lr ב- Mac שלי. האלבום הכיל שילוב של תצוגות מקדימות חכמות (מ- LrC) ותמונות ברזולוציה מלאה (המיובאות ל- Lr), וכולן היו ניתנות לצפייה ולעריכה על ידי המוזמן שלי. אינך יכול לשלוט בהרשאות השיתוף או בהזמנה מ- Lightroom Classic, כך שתצטרך להשתמש באחת מאפליקציות Lr כדי לבצע את החלק הזה. בנוסף, בעוד שגירסאות דומות מאוד בהתנהגות להעתקים וירטואליים ב- Lightroom Classic, אף אחת מהגרסאות או העותקים הווירטואליים לא מסתנכרנת בין LrC ל- Lr. כל מה שתראה בחזרה ב- LrC הם סימני "מאת Lr ניידים" בחלונית ההיסטוריה כאשר נערכו עריכות לתמונה מסונכרנת (יחד עם העריכות המשויכות כמובן).

ברור שאם אתה משתמש רק באפליקציות Lr זה לא רלוונטי לזרימת העבודה שלך, אבל אני יודע שיש הרבה, כמוני, שמשתמשים ב- LrC ו- Lr יחד. משתמשי LrC צריכים גם לזכור שאפשר להשיג הרבה דברים על ידי מעבר אל lightroom.adobe.com בדפדפן האינטרנט שלך, שם תוכל למעשה לערוך תמונות, לגשת לחלונית הגרסאות ואפילו לשלוט בשיתוף והזמנות.

לסיכום

מכיוון שהעריכה היא בדרך כלל חוויית סולו כזו, לא הייתי בטוח עד כמה אני רוצה את הרעיון הזה, אך ככל שאני משתמש בתכונה זו כך אני אוהב יותר את האפשרויות לשיתוף פעולה עם אחרים. אולי ישנם מקרים בהם יציאה מהמגורה יכולה להועיל לכל המעורבים? אני מצפה לראות לאן אנשים אחרים לוקחים את הרעיון הזה.



קישור לכתבת המקור – 2021-08-18 17:39:06

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
פרסומת
תכנון תשתיות רפואיות

עוד מתחומי האתר